Vem är jag?

IMG_20160903_142805
I full luffarmundering. Här med min lånehund och vandringskamrat Blossom.

Jag heter Frida Löfqvist och är en 36-årig tjej som bland annat älskar äventyr.

Äventyret finns överallt. Det behöver inte vara farligt eller långt bort. Det finns i stort och i smått. Är man nyfiken och öppen för det så kommer det till en. Lite påhittighet skadar inte heller!

Jag älskar att vara ute i naturen. I alla former. Och har varit det sen barnsben, då mamma och pappa, som engagerade scouter, tog med mig överallt. Naturupplevelser behöver heller inte vara komplicerade eller avancerade. Naturen finns överallt, tex i trädgården och i förortsdungen.

Jag tycker också om att möta människor. Att alltså verkligen möta dem. Få höra vad de upplevt och hur det påverkat dem, hur saker har förändrats och vad de lärt sig på livets väg. Det finns så mycket att få höra och som får en att tänka till. En del människor har lätt för att öppna sig. En del har svårare. De flesta öppnar sig mer om man själv öppnar sig. Och om man lyssnar.

Att gå på luffen passar mig perfekt! Naturupplevelser och möten med människor man aldrig annars skulle kommit i kontakt med.

Var som helst och överallt väntar äventyret, såväl alltid som när man är på luffarstråt.

(Utöver att gå på luffen gillar jag att dansa tango. Jag är även nyligen utbildad fartygsbefäl klass VII och sedan tidigare även civilingenjör i datateknik, med inriktning mot användbarhet, med specialistområdena beställarkompetens och funktionsnedsättningar.)