Tips – Använd Tek Towel:ns fodral som necessär

Tek Towel är en microfiberhandduk, även kallad resehandduk eller sporthandduk, tillverkad av Sea to Summit, som jag gillar och har använt länge. (Se separat inlägg.)

Påsen som man får med när man köper en, är till stora delar av mesh, alltså ett nättyg. Själv tycker jag det är opraktiskt när man ska packa ner en blöt handduk för att hänga på tork senare, om påsen släpper igenom vätan till det som ligger runtomkring i packningen. Snarare vill jag ha en vattentät påse då. Vill jag torka den på en gång så hänger jag ju upp den utan påse.

Necessär av Tek Towel:ns påse. Packad för en testtur, så det blir lite annat när det väl gäller...
Necessär av Tek Towel:ns påse. Här packad för en testtur, så det blir nog lite annat däri när det väl gäller…

Så jag tog påsen från en Tek Towel på ca 100 x 50 cm och stoppade ner mina necessärsaker i. Den är ca 15 x 12 x 6 cm och har en dragkedja som går utmed två sidor, så att man kommer åt innehållet lätt. I en necessär tål oftast alltihop vatten. Eller iaf blir det inte förstört av fukt, så man behöver inte ha en tät påse. I en necessär lägger man ju ofta en massa småsaker, som kan vara svåra att hitta bland. Därför är det perfekt med mesh, som man ser igenom från utsidan. Den lång dragkedjan gör att man kommer åt allt. I ena änden finns en hängare, så man kan hänga upp den, men den kan man ju lätt sprätta bort om man inte vill ha den.

Inte så platsoptimerat i nuläget.
Inte så platsoptimerat i nuläget.

Handdukspåsen är inte tung, men Sea to Summit har inte gjort den av det allra lättaste tyget. Och en dragkedja är ju lite onödigt tung också egentligen.

Har man tid och lust är det förstås mycket mer lättviktigt att själv sy en vanlig liten packpåse med dragssko, av enbart meshtyg, eller kanske av vanligt myggnät?

Fotnot: Jag har själv köpt och betalt för mina Tek Towels. Om jag i något fall skulle ha fått en produkt av tillverkare/återförsäljare så kommer det att framgå i texten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*